T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Sn. Bakanımızın katılımıyla Eskişehir’in Pilot il Seçildiği Tarımsal Yayım Çalıştayı Yapıldı

Yayın Tarihi : 18.05.2018

Bakanlığımızca, Sn. Bakanımız Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA' nın katılımıyla, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) işbirliğinde " Türkiye' de Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi" açılış çalıştayı düzenlendi.

15.05.2018 tarihinde düzenlenen Çalıştaya İlimizden, İl Müdürümüz Erkan ALKAN, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü ve teknik Personelleri ile Çifteler ve Mahmudiye Ziraat Odası tarım danışmanları katıldı.

Sayın Bakanımız Dr. Ahmet Eşref FAKIBABA çalıştayda yaptığı konuşmasında;

"Bakanlığımız ve FAO iş birliğiyle 'Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerinin Güçlendirilmesi Teknik İşbirliği Projesi'ni gerçekleştirmekteyiz. Projenin uygulamaya konulacağı Şanlıurfa ve Eskişehir'de, yayım hizmetlerinde çalışanların kapasitelerinin geliştirilmesine yönelik eğitimler, kadın odaklı yayım çalışmaları, sivil toplum kuruluşlarının da yer alacağı katılımcı yayım çalışmaları yapılacaktır. Ben bakan olmasam dahi vatandaş olarak bunu takip edeceğim. Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelere uygun 'Yayım Bilgi Ağı' kurulacaktır. Proje sonunda bir tarımsal yayım stratejisi geliştirilecektir. Söz konusu proje 2 yıl sürecek olup, 280 bin dolar bütçeyle yürütülecektir" dedi.

İl Müdürümüz Erkan ALKAN konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada;

Proje kapsamında Eskişehir' in pilot İl olarak seçilmesinin önemli olduğuna vurgu yapan İl Müdürümüz ALKAN,   Şanlıurfa ile birlikte yapılacak çalışmalar neticesinde Tarımsal Yayıma ilişkin Ulusal Strateji belirleneceğini belirterek, İl Müdürlüğümüzün İlimizdeki Tarım Paydaşlarımızla birlikte Ülkemizin Tarımsal Yayım Stratejisini belirlemede aktif rol almasından duyduğu memnuniyeti ifade etti.

İl Müdürümüz ALKAN, yapılan çalıştayın ve bundan sonra yapılacak çalışmaların İlimiz ve Ülkemiz tarımına hayırlı olmasını temenni etti.

Açılış konuşmalarından sonra 5 adet çalışma grubu oluşturularak devam eden çalıştay, önerilerin raporlanmasından sonra çalışma gruplarının sunumları ve FAO Türkiye Temsilcisi, Ulusal Danışman Prof. Dr. Cemal TALUĞ' un  genel özet ve değerlendirmesi ile sona erdi.