T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

“BestFOOD - ERASMUS Stratejik Bilgi Ortaklığı- KA2 Projemizin Dördüncü Uluslararası Toplantısı Nitra / Slovakya’da Gerçekleştirildi”

Yayın Tarihi : 30.04.2018

2016 Yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus + Programı Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar projeleri kapsamında Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğümüz tarafından hazırlanarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe desteği alan 2016 -1-TR01-KA202-034381 numaralı "The Estblishment of HACCP Training Modules on Food and Feed Safety in the Light of European Standards- BestFOOD (Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması) isimli projemizin Dördüncü Uluslararası proje toplantısı ve çalışmaları 19-23 Nisan 2018 tarihleri arasında Nitra / Slovakya'da gerçekleştirildi.

Proje toplantısına Koordinatör kurum, Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzden İl Müdür Yardımcısı Rıdvan AKPOLAT, Gıda ve Yem Şube Müdürü Nevin AÇIKPORTALI GÜVENİR, Projenin Koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice OLCAY, Gıda Mühendisi Meral SAĞLAMER, Veteriner Hekim Fatih MERT, Bilgisayar Mühendisi Ahmet Fahri AKAN, Proje ortaklarımız Euro-Cert European Academy of Certification and Education isimli mesleki ve yetişkin eğitimi kurumunun yetkilisi ve araştırmacısı Tuncay ÖZER ile Euro-Cert Adına Sakarya Üniversitesinden Doç. Dr. Çiğdem ÇALAPKULU, Londara 'da bulunan UK-Certified Knowledge Association isimli kurumu temsilen Doç. Dr. Özgür H. CINAR, Ankara Üniversitesinden Prof. Dr. Ufuk Tansel ŞİRELİ, Prof. Dr. Ayhan FİLAZİ katılım sağladı.

Toplantının ilk günü projenin ev sahibi kurum; Nitra Tarım Üniversitesinden Dr. Lucia GRESOVA, fakülte sekreteri Dr. Vladislav VALACH ve diğer öğretim görevlileri açılış konuşması yaparak programı sundular.

Proje kapsamında 2 gün saha çalışması, 3 gün ofis çalışması yapıldı. Saha çalışmalarında Nitra'da bulunan kanatlı ve kırmızı et kesimhaneleri, süt ürünleri üretim tesisleri, çikolata fabrikaları ve yem üretim tesislerinin ziyareti yapılarak, HACCP Prosedürleri incelendi.

Ofis çalışmasında gündemde belirtilen konularda her katılımcı hazırlamış olduğu sunumları gerçekleştirdi. Gıda güvenliği ve HACCP Prosedürleri bakımından ülkeler arasındaki farklılıklar ve benzerlikler değerlendirildi. Web sitesinin ve eğitim modüllerinin teknik özellikleri ve dizaynı konusunda bilgi alış verişi sağlandı. Proje kapanış toplantısı katılımcı sertifikaları ve anı fotoları eşliğinde iyi dilek ve temenni ile sonlandırıldı.