T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Beylikova İlçemizde Tahıllarda Kuru ve Sulu Şartlarda Gübreleme ve Gübreleme Teknikleri Konusunda Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Yayın Tarihi : 30.01.2018

Beylikova İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Eskişehir Ticaret Borsası ve Beylikova Belediyesi işbirliği ile 23.01.2018 Salı günü saat 11:00'da Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi Emekli Eski Dekanı Prof. Dr. Engin KINACI ile Prof. Dr. Gülcan KINACI'nın katılımlarıyla İlçemiz Hububat Üreticilerine yönelik Gübreler ve Üst Gübreler Konusunda İlçemiz Çok programlı Anadolu Lisesi Konferans Salonunda toplantı yapılmıştır.

Toplantıda Prof. Dr. Engin KINACI üst gübrelemenin önemi, Bitkinin protein miktarına etkisi, kuru tarım ve sulu tarım yapılan bölgelerde hangi gübrelerin hangi dozda atılabileceği üzerinde durdu. Hocamız ilçemiz genelinde üretilen yem bitkilerinin toprağa sağladığı azot miktarı ve toprağın organik madde miktarının çok önemli olduğu belirterek özellikle kuru tarım alanlarında üretilen yem bitkisi Macar Fiği'nin toprağa sağladığı azotun ve organik maddenin kendisinden sonraki bitkiye yararından bahsetti. Toplantı çiftçilerimizin soruları ve hocamızın cevapları ile devam etti. Oldukça samimi bir ortamda geçen toplantıda Eskişehir Ticaret Borsasının ikramlarıyla çiftçilerimiz hocalarımızla birebir fikir alışverişinde bulunma şansı elde ettiler. Toplantı sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürü Faysal TAŞDEMİR'in daveti üzerine Prof. Dr. Engin KINACI ve Prof. Dr. Gülcan KINACI'ya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde kendisinin ürettiği yoğurt ve sirke ikram edildi. İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün üreticilerimiz açısında faydalı olacağı düşüncesiyle Gıda ve Gıda Teknolojisi konusunda eğitim toplantısı talep etmesi üzerine bu konuda toplantı yapılması için hazırlıklara başlanmıştır.

Prof. Dr. Engin KINACI ve Prof. Dr. Gülcan KINACI Hocalarımıza ilçemiz üreticileri adına verdikleri değerli bilgilerden dolayı teşekkür ederiz.