T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Bayram Öncesi Denetimler Sıklaştı

Yayın Tarihi : 21.06.2017

Ülkemizde son yıllarda insan sağlığı ve yaşam kalitesi üzerine yapılan çalışmalarda güvenilir gıda tüketimi önemli bir konuma yükselmiştir. Güvenilir gıda tüketiciye ulaşana kadar geçen süreçlerde fiziksel, kimyasal, ve biyolojik tehlikeleri kontrol altına alınmış ve tüketicinin sağlığını bozmayacak şekilde üretilmiş gıdadır.Gıda güvenliği denildiğinde ise pestisitler, antibiyotikler, akrilamid, dioksin ve ağır metal kalıntıları v.s  kimyasal tehlikelerin yanında mikrobiyolojik tehlikelerle ilgili olan hijyen konusu akla gelmektedir.

İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerimiz bünyesinde bulunan Resmi Gıda Kontrol Görevlileri  ile güvenilir gıdanın halka arzı ve sürdürülebilirliği konusunda gıda denetim faaliyetlerimiz sürdürülmektedir. Ramazan ayında  söz konusu denetimlerimiz diğer aylara nazaran %40 oranla artış göstermiş ve mesai mefhumu gözetilmeksizin büyük bir özveriyle işletmeler denetlenmiştir. Denetimlerde özellikle ekmek fırınları, şekerlemeciler ve lokanta faaliyeti gösteren işletmeler ile et ve et ürünleri işleyen tesislere öncelik verilmiş olup güvenli gıdanın huzur içinde tüketilmesi sağlanmıştır. Yine denetim faaliyetlerinin artışı ve mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 yapılan çalışmalar neticesinde Alo Gıda Hattı (Alo 174) şikayetlerinde %50 lik bir azalma görülmüştür. 

Yaklaşan Ramazan Bayramı nedeniyle Halkımızın güvenilir gıdaya ulaşımını temin maksadıyla şekerleme ve tatlı üretim ve satış yerleri başta olmak üzere merdiven altı tabir edilen gıda  terörizmine geçit vermeyecek şekilde gıda kontrol ve denetim faaliyetlerimiz devam edecektir.