Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün talimatları ve Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'nün işbirliği ile organize edilen, 26 ilden 38 personelin katılımı ile ülkemiz genelinde ilk olarak Eskişehir'de düzenlenen "Gıda Kaynaklı Hastalıklar Hizmet İçi Eğitimi" 19 Nisan Çarşamba günü başlamıştır.
İl Müdürümüz Mehmet Salih SÖĞÜT yaptığı açılış konuşmasında;
"Bakanlığımız Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nün talimatları ve Eskişehir Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün işbirliği ile organize edilen "Gıda Kaynaklı Hastalıklar Hizmet İçi Eğitim organizasyonun Ülkemiz genelinde ilk olarak Eskişehir'de düzenleniyor olmasından ve sizleri burada ağırlamaktan duyduğum memnuniyeti ifade ederek hepinize hoş geldiniz diyorum. Bilindiği üzere 2010 yılından itibaren gıda güvenliği alanında çok yönlü değişim ve gelişim yaşandı. 5996 sayılı kanun ve bu kanunla ilgili 102 yönetmelik yayınlanarak AB standartlarında gıda güvenliği denetim sistemi yeniden tesis edildi. Mevzuat AB gıda güvenliği politikalarıyla yüzde yüz uyumlu hale getirildi. Bu kanun ile parçalanmışlık ve yetki kargaşasına da son verilmiş oldu. Böylelikle Bakanlığımız Ülkemizde gıda konusunda tek otorite olarak belirlenmiştir. Halkımızın tükettiği gıdanın güvenilirliğinin sağlanması için, AB ülkelerinde olmayan ve Ülkemizde 14 Şubat 2009'da açılan Alo Gıda 174 hattı kurulmuştur. Ayrıca kontrol görevlilerinin yetkileri genişletilmiştir. Gıda Güvenliğinin sağlanması Bakanlığımızın en öncelikli konularından birisidir. Bu çalışmalarımızın iyi bir şekilde yürütülebilmesini temin etmek, gıda denetçilerimizin Gıda Mevzuatı ve Avrupa Birliği Mevzuatı konularında bilgilerinin güncel kalması ve geliştirilmesini sağlamak için hizmet içi eğitimlerimiz ise aralıksız sürmektedir" dedikten sonra eğitim çalışmalarında emeği geçen personele ve eğitim için diğer illerden iştirak eden misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum diyerek sözlerini tamaladı.
İl Müdürümüzün yapmış olduğu açılış konuşmalarının ardından Vali Yardımcımız Bekir Şahin TÜTÜNCÜ, üç gün sürecek olan eğitimin anlam ve önemine değinerek gıda kaynaklı birçok hastalık olduğunu, bu açıdan denetimlerin ne denli önem arz ettiğini ve özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın alışveriş ettiği yerlerin sağlıklı ortamlar haline getirilmesinin hayati önem taşıdığını belirterek bu eğitime ev sahipliği yapan İl Müdürlüğümüze ve il dışından eğitime iştirak etmiş katılımcılara tebriklerini ve teşekkürlerini sundu.