T.C. AB Bakanlığı, Türkiye Ulusal Ajansı tarafından onaylanan ve Avrupa Komisyonunca hibe desteği alan 2016 -1-TR01-KA202-034381 numaralı "The Estblishment of HACCP Training Modules on Food and Feed Safety in the Light of European Standards- Best FOOD (Gıda ve Yem Güvenliği için HACCP Eğitim Modüllerinin AB Standartlarında Oluşturulması) isimli projemizin ilk uluslararası toplantısı ve çalışmaları 25 Şubat-02 Mart 2017 tarihleri arasında Eskişehir The Merlot Otel'de gerçekleştirildi.
Yenilik ve İyi Uygulamaların değişimi için işbirliği amacıyla Stratejik Ortaklıklar kapsamında; kurumsal, yerel-bölgesel, ulusal-uluslararası düzeyde yenilikçi uygulamaların geliştirilmesi, transfer edilmesi ve uygulanması amacıyla Vali Yardımcısı Bekir Şahin TÜTÜNCÜ ve İl Müdürümüz Mehmet Salih SÖĞÜT başkanlığında, proje ortaklarımızın katılımı ile saha ve ofis çalışmaları yapılmıştır.
Bu ziyaretlere Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdür Vekili Nevin GÜVENİR AÇIKPORTALI, Proje Koordinatörü Veteriner Hekim Dr. Hatice OLCAY, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Personeli Ziraat Mühendisi Arzu GÜRERGENE; Almanya Ortağımız Berlin'de faaliyet gösteren Euro-Cert European Academy of Certification and Education İsimli mesleki ve yetişkin eğitimi kurumunun yetkilisi ve araştırmacısı Tuncay ÖZER, İngiltere Ortağımız Londra'da faaliyet gösteren UK-Cerified Knowladge Association isimli kar amacı gütmeyen eğitim kurumunun proje sorumlusu Doç. Dr. Özgür ÇINAR ve Prof. Dr. Ralph THOMAS, Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesin' den Prof. Dr. Ufuk Tansel ŞİRELİ, Prof. Dr. Ayhan FİLAZİ katılmış olup, Slovakya Ortağımız Slovakya Tarım Üniversitesi'nden Lucia GRESOVA ve Almanya'dan araştırmacı Dr. Walter RİCCİUS Skype ile projemize katılım sağladılar. Dr. Riccius; Gıda güvenliği ve HACCP Mevzuatları alanında Almanya'da yeni yasal düzenlemeler yapıldığını ve çok yakın zamanda yürürlüğe gireceğini belirterek, İngiltere'de yapılacak ikinci uluslararası proje toplantısında yeni mevzuatlar hakkında bilgi aktarımında bulunacağını belirtmiştir.
Saha çalışmalarında İlimizde bulunan ve özellikle et ve süt ürünleri üretimi konusunda faaliyet gösteren 15 adet gıda işyerlerinin ziyaretleri yapılarak; bu kurumların mevcut HACCP sistemleri, sektördeki uygulamaları gözlemlenmiştir. Bu sistemi başarıyla uygulayan Almanya ve İngiltere'nin deneyim ve tecrübelerini proje ortaklarımız ilimizdeki gıda firmalarının yetkililerine ve sorumlularına aktarmıştır. Böylece karşılıklı fikir alışverişi ve işbirliği ile projemizin hayata geçirilmesi sağlanmıştır. İlimizde bulunan The Merlot Otel'in toplantı salonunda gerçekleştirilen ofis çalışmalarında ise mevcut HACCP uygulamaları değerlendirilmiştir. Proje kapsamında gerçekleştirilecek olan web sitesi ve ICT eğitim modüllerinin genel ve teknik özellikleri hakkında Almaya Ortağımız Tuncay ÖZER tarafından bilgilendirme yapılmıştır. İkinci uluslararası toplantıya kadar her ortağın görev ve sorumlulukları belirlenerek rapor edilmiştir. Saha ve Ofis çalışması sonunda katılımcılar katılımcı tarafından izleme ve değerlendirme raporu doldurularak, toplantı iyi dilek ve temenni ile sonlandırılmıştır.