“İl Müdürlüğümüzde görev
yapan Veteriner Hekim ve Mühendislere HACCP eğitimi verildi.”
Dünyada yaşayan her insanın en temel ihtiyacı ve hakkı olan şeylerin başında sağlıklı olmak vardır. Gıda ürünleri ise sağlımızı en kolay etkileyecek unsurlar konusunda başı çekmektedir. Dolayısıyla gıda ürününün güvenliği, ürünü kullanan son tüketicinin mutlak bir talebidir ve üretici firmalarda tamamıyla en başta yönetimin sorumluluğudur.
HACCP, İngilizce Hazard Analysis and Critical Control Point - Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları ifadesinin kısaltmasıdır. Sistem, ürün güvenliğini etkileyen tehlikelerin önceden belirlenmesi ve kontrol altına alınmasını sağlayan sistematik bir yaklaşımdır.
HACCP, bugün gıda sanayinde bütün dünyada kullanımı giderek artan etkin bir gıda güvenliği sistemidir. Avrupa Topluluğu, ABD ve birçok ülke bu sistemin uygulanmasını zorunlu hale getirmiştir. HACCP 'i kabul eden ülkeler hızla artmakta olup, 5996 sayılı kanun ile de Ülkemiz bu gruba dahil olmuştur. Artık gıda üreticileri bu sisteme uygun üretim yapmak zorundadır.
Bakanlık programı kapsamında hizmet içi eğitimlerimiz hızla devam etmektedir. Bu amaçla Müdürlüğümüzde görev yapan ve gıda güvenliğinden sorumlu Veteriner Hekim, Ziraat Mühendisleri ve Gıda Mühendislerine yönelik HACCP eğitimi yapılmıştır. Sekiz günlük eğitim sonunda katılımcılara, İl Müdürümüz Mehmet Salih SÖĞÜT tarafından katılım belgeleri verilerek program kapatılmıştır.